tiistai 1. maaliskuuta 2016

A thing called FULL MOON PARTY !!


IMG_4682

Täydenkuun bileet on nyt käyty läpi Koh Phanganilla! Ihmisiä ainakin nämä bileet veti todella paljon kyseiselle saarelle. Kyseessä on siis bileet, jotka järjestetään kerran kuussa Phanganilla täydenkuun aikaan. Näihin bileisiin yleensä osallistuu suunnilleen 30 000 ihmistä eli aikas isoista bileistä on kyse!

Oltiin kuultu kauheita peloittelu tarinoita kyseisistä bileistä ja teki mieli jo olla menemättä kyseisiin bileisiin. Joka paikassa sanottiin, että mitään arvokasta ei saa ottaa mukaan ja poliisitkin voi vaan antaa sun käteen huumeita ja sanoa, että ne oli sulla. Täällähän ei tosiaan kannata poliisin kanssa joutua tekemisiin, ainakaan huumeiden takia, joten pelkoa oli ainakin itselle kertynyt pyllyn alle aika paljonkin. Myös tavaroita siellä kuulemma paljon pöllitään ja ihmisille laitellaan juomiin jos minkäänlaisia juttuja. 

IMG_4424

Minun vastuulle jäi hostellin hommaaminen kyseiselle päivälle ja tällaisen ihanuuden löysin… Varattiin tämä jo kolme viikkoa aikasemmin kyseisiä juhlia, ja tämä taisi olla ainoa (halvin) vapaa hostelli, läheltä rantaa jolla bileet järkätään. Playboy pupulla ja strippitangolla varustettu dormi oli siis meidän järkyttävän kalliiseen hintaan, maksettiin yhdestä yöstä 40€/henkilö, mutta olimme vähän liian myöhään liikenteessä yöpaikan etsinnän kanssa ja hostellithan voivat pyytää järkyttäviä hintoja näiden juhlien aikaan. Monissa paikoissa oli myös sellainen juttu, että niissä olisi pitänyt yöpyä vähintään 3-5 yötä, jotta ne olisi saanut varattua täydenkuun juhlien ajaksi. No ainakin tämä hostelli oli lähellä rantabileitä ja menoa, menoa ainakin, koska tämähän oli samalla baari, tietenkin! Hostellin nimi oli Wild & Wandering Backpacker Hostel & Bar. Dormien ovissa ei ollut mitään lukkoja, joten kuka vaan olisi voinut sinne kävellä, mutta tavaramme pysyi kaikki tallessa! Monista dormeista kuulemma käydään pöllimässä paljonkin tavaroita Full Moonien aikaan. 

IMG_4444

Mulla oli ihan oma Ezzi-maalari, joka teki muuten aivan ihanat kukkaset käteen ja selkään! Full Mooneilla on siis jokaisella jonkinmoinen neonväreillä tehty maalaus jossakin ruumiinosassa. Kaduilla on ihan taiteilijoita, mutta he kyllä pyysivät näistä teoksista aika suuria summia, joten oli todellakin onni, että edes joku porukasta on taiteellinen.

IMG_4451


IMG_4457

Ja tässä valmis käsi! Käytettiin hostellin omia maaleja, joten ei tarvinnut edes niitä ostella itse! Kuitenkin maalit olivat jo sen verran vanhoja, että ne ei kestänyt menoa ihan yhtä hyvin kuin uudet maalit olisivat kestäneet, mutta kelpasi minulle oikein hyvin!

IMG_4511

Meidän oma Full Moon-biletys jengi. <3

IMG_4514


P2231319

Maalauksien jälkeen olikin aika siirtyä itse rannalle bilettämään, samalla matkalla täytettiin mahaa vähän ruoalla ja juomalla. Tälläkin kertaa oli juhlijoita aivan järkyttävä määrä ja olikin todella vaikeata pitää näinkin pieni porukka kasassa.

IMG_4679


IMG_4619


IMG_4650


IMG_4762

Saatiin Fullareilta muistoksi jopa polaroid kuva! Alkoi itsekkin mieli hommata kamera, jolla polaroideja saisi otettua, onhan niissä tunnelmaa!

Fullareista jäi hyvät fiilikset, mutta itsellä silti on parhaat bileet koettu Phi Phillä. Phi Phillä kaikki tulishowt ja muut on vähän ehkä isompaa ja parempaa. Full Moonit ovat todella suosittuja, joten ihmisiä todellakin on aivan sairaat määrät, joten ehkä sekin vei minulta sitä suurinta intoa pois, eikä musakaan kohdannut ihan omaa mieltämystäni täysin. Kuitenkin aivan täysin kokemuksen arvoiset bileet. Fullarit ovat sellaiset, jotka olisi jäänyt kyllä harmittamaan jos ei oltaisi sinne menty, mutta kuitenkaan ei tarvitsisi enää uudellenkaan mennä.

Meillä jatkuikin matka Koh Samuille heti seuraavana aamuna, joten piti herätä ajoissa, jotta ehti syödä vähän aamupalaa ennen laivaan menoa. Itse Phanganista en pysty mitään mielipidettä kirjoittamaan, koska siellä emme olleet missään muualla kuin näissä bileissä. Kuitenkin vaikutti todella kauniilta paikalta ja uskon sieltä löytyvän hienoja rantoja. Itse en kuitenkaan haluaisi lomaani siellä viettää, ellei loman tarkoituksena ole pelkkä bilettäminen. Saarellahan on joka ilta jotkin bileet, on sirppi -bileet, täydenkuun -bileet, ei kuuta ollenkaan -bileet, vesimäki -bileet, viidakko -bileet ja vaikka mitä muita!! Sieltä saarelta ei bileet lopu koskaan kesken!

Loppuun vielä mun vinkit Full Mooneille:
° Varaa hostelli/hotelli jo etukäteen, mielellään läheltä bileitä, koska takseilla kuitenkin kestää päästä paikasta A paikkaan B, koska ihmisiä on niin paljon, sekä pääset helposti vaikka kesken illan käymään "kotona". Koh Taolta ja Koh Samuilta järjestetään myös laivamatkoja Full Mooneille, näissä taisi olla silleen, että laiva on Phanganilla seitsemän aikoihin illalla ja lähtee takaisin seitsemän aikoihin aamulla, joten jos uskoo jaksavansa bilettää kellon ympäri niin tämäkin on hyvä vaihtoehto!
° Järki käteen! Älä käytä huumeita tai ole liian kännissä. Itsekkin näin kuinka yhdeltä sammuneelta mieheltä käytiin pöllimässä kaikki tavarat hänen nukkuessaan kadulla.
° Ei kannata osallistua tulileikkeihin! Täällä tulihyppynarut ja muut olivat paljon vaarallisemman näköisiä kuin muualla ja ihmiset tietysti sekaisemmassa kunnossa kuin yleensä. Seuraavana aamuna näkikin paljon jalkoja, joissa oli ihan kamalia palovammoja, kun he eivät olekkaan osannut hyppiä sitä hyppynarua ihan niin hyvin.
° Pidä huolta tavaroista! Itsellä oli mukana puhelin sekä vähän rahaa, pidin koko ajan laukkua paitani sisällä. Monet sanoikin, että heiltä on varastettu kyseisistä bileistä ihan vaan leikkaamalla laukunhihna poikki ja ottamalla laukku.
° Juo vain juomia joiden näät avattavan edessäsi.
° Jos lähet porukalla, sopikaa ennen bilettämistä missä näette jos eksytte, rannalla ei pystynyt soittamaan kunnolla, koska verkko oli aika ajoin hukassa.
° Pidä hauskaa ja tanssi paljon! Tanssi kuitenkin kengät jalassa, koska rannalla oli todella paljon lasinsiruja.



- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti