lauantai 26. maaliskuuta 2016

Yllätys numero kaksi

Hotelli viikonlopun jälkeen oli toisen yllärin vuoro eli reissu Khao Lakiin ja Similansaarille. Oli hauska tehdä juttuja, joita ei itsekkään ollut tehnyt täällä ja sen takia varmaankin tuli niin hyvä lomamoodi päälle itsellekkin.

IMG_4803

Lähdettiin Khao Lakiin kohti maanantai aamuna. Oltiin jo etukäteen päätetty, että jos taksimatka Khao Lakiin ei maksa liikaa niin menemme suoraan taksilla hotellille. No, taksi maksoi 500thb/henkilö, joten päätimme mielummin matkustaa ilmastoidussa taksissa sen pari tuntia kuin paikallisbussissa, vaikka ne ovatkin toimineet hyvin reissuillamme!

IMG_4769

Vietimme ensimmäisen päivämme Nang Thong -rannalla. Olin todella yllättynyt, että rannalla ei oikeastaan ollut muita ihmisiä, vaikka hotelleja rannalla olikin. Oli ihana saada olla omassa rauhassa kun vertaa meidän lähellä olevia rantoja, jotka ovat aina täynnä turisteja.

IMG_4767

IMG_4785

IMG_4819

IMG_4862

IMG_4863

IMG_4876

IMG_4889

Tykästyin rannan tunnelmaa, jäimmekin loppujen lopuksi rannalle ihan iltaa saakka ja seuraavanakin päivänä päädyimme rannalle iltafruitieille synttäreitteni kunniaksi.

IMG_4829

IMG_4806

IMG_4809

Olimme kävelyllä rannalla ja satuimme kohtaamaan tämän puun johon oli ripusteltu muistoja vuoden 2004 Tsunamissa menehtyneille. Tämä kyllä pysäytti aivan totaalisesti meistä jokaisen ja taidettiin me ryhmän tyttelit siinä pidätellä kyyneliä parhaimman mukaan. Khao Lakiinhan Tsunami iski Thaimaassa pahiten. Tällä rannalla olikin parit isot hotellit, jotka olivat aivan tyhjillään ja rempallaan, oletimme näiden autioituneiden hotellien kokeneen kovia Tsunamissa ja ne eivät olleet pystyneet uudelleen korjauksiin, joten siellä ne nököttivät tyhjillään. Koitimme hieman ilta pimeässä käydä kurkkimassa miltä niissä raunioissa näyttää, mutta ei siellä pimeässä kauheasti nähnyt. Kuitenkin tästä kurkkimisreissusta jäi todella pelottava ja koskettava kokemus itsessään. Ei näin pieni ihmismieli pysty käsittelemään tätä suurta katastrofia, mitä tässä maassa on tapahtunut. On hirveä ajatella kuinka moni paikallinen kenen kanssa asioitiin, on menettänyt isänsä, äitinsä, sisaruksen ja muita läheisiä.

IMG_5790

IMG_5785

IMG_4905

Jäimme rannalle vielä ihastelemaan auringonlaskua. Nyt on monet auringonlaskut nähty, mutta ei niihin voi vaan kyllästyä, aina yhtä kaunista! Nyt pitäisi vielä saada itsensä revittyä sängystä ylös katsomaan auringonnousu.

Khao Lak oli ihana ja rauhallinen, kauniita rantoja olisi riittänyt vaikka millä mitalla, mutta päädyimme kuitenkin tähän meitä lähimpään rantaan ja pidin sen tunnelmasta todella paljon. En kuitenkaan varmaan itse viihtyisi Khao Lakissa kovinkaan kauaa, koska se on kovin hiljainen paikka, kuitenkin se oli minusta todellakin kokemisen arvoinen paikka. Seuraavana päivänä olikin retki Similansaarille edessä joka tarkoitti aikaista heräämistä, joten rannalta suunnattiin syömään pikaisesti ja kohti unimaailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti