tiistai 29. maaliskuuta 2016

Matka paratiisiin

Sain Villen tänne viikoksi kanssani, kun taas tuo Hannu (=Essi) sai Keijon (=Anni) kaverikseen pariksi viikoksi, niin epäreilua. Onneksi kuitenkin saatiin tehtyä vaikka mitä tuon viikon aikana ja saimme nauttia toistemme seurastakin. Hauska viikko takana päin ja sitä muistellaan kyllä suurella lämmöllä. Oli hauska huomata kuinka sitä onkaan jo tottunut tähän Thaimaa elämään, koska tuntui ihan kuin olisi ollut myös lomalla kun päästin vähän eri maisemiin ja tehtiin eri juttuja!

Hotelli ylläriä seurasi toinen ylläri eli lähtö Khao Lakiin ja retki Similansaarille.

IMG_5919

Ostettiin Khao Lakista päivän kestävä retki saarille, joka oli minusta hyvä päätös. Nähtiin pari eri saarta ja päästiin sukeltelemaan eri kohtiin saarta. Saarille ei tainnut edes päästä muuten kuin tällaisilla retkiveneillä, sinne voi siis jäädä myös yöksi. Meidän pitikin alkuperäisten suunnitelmien mukaan jäädä yöksi sinne, mutta telttamajoitus ei innostanut ihan jokaista. Saarella on myös bungalow majoitusta 50e/yö hintaan. Olisi ihan hauska kokea miltä siellä olisi näyttänyt kun kaikki retkeilijät olisivat lähteneet pois, olisiko saari hiljentynyt edes vähän. Populaa ja kiinalaisia turisteja riitti tuollakin nimittäin makuuni ihan vähän liikaa.

IMG_6017

Yövyttiin lähellä satamaa, josta lähti veneet kohti Similansaaria, joten meidän hotellilta kesti vain noin 15minuuttia satamaan, vaikka oli aikainen aamu niin omat synttärit ja nähdyt kuvat Similansaarista sai vähän pirteyttä aamuun. Sain vähän onnittelu laulua aamupalani lomassa, joten miten voisikaan päivä paremmin alkaa. Ei kyllä tuntunut yhtään synttäreiltä, koska aina niitä on vietelty lumen keskellä. No nyt on 22-vuotta plakkarissa, toivottavasti tässä nyt vaan sitten käy kun viineille ja paranen vaan vuosi vuodelta…

IMG_5856

IMG_5842

IMG_5866

IMG_5829

IMG_5812

IMG_5928

207 – Kopio

350 – Kopio

Honeymoon Beach oli aivan järkyttävän kaunis.

286 – Kopio

971

302 – Kopio

076

IMG_6107

IMG_6040

IMG_6034

Similansaarille tehdään retkiä myös Patongista päin, joten suosittelen tekemään päivän reissun näihin kauniisiin maisemiin jos vain samoilla seuduilla on. Kaunein paikka Thaimaassa missä olen itse täällä nyt käynyt. Jos sinne pääsisi vähän halvemmalla niin tekisin kyllä mielelläni toisen reissun sinne, ja mielelläni jäisin yöksi.

6 kommenttia:

  1. Todella kaunis paikka! Valkoista hiekkaa <3 harmi ettette voineet yöpyä!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä niin paratiisi paikka, että pakko välillä itekkin ihan katsoa jo nyt kuvia uudelleen ja ihmetellä, että onko siellä oikeasti ollut :D !

    VastaaPoista
  3. Voi luoja ku oot kaunis! Ja ruskea!

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Harkitsen vaihtoon lähtöä Prince of Songkla yliopistoon tammikuussa. Olen luonteeltani hieman kotirotta ja olen seurustellut kolmisen vuotta avopuolisoni kanssa. Haluaisin kuitenkin kokea vaihto-opiskelun ja kohta alkaa aika loppumaan. Miten sinun suhteesi Villeen on toiminut vaihtosi aikana? Ja onko yliopistolla paljon muita vaihtaireita (esim suomalaisa, ruotsalaisia, norjalaisia) joihin olet tutustunut? Olen niin 50/50 haluanko lähteä vai ei, joku sanoi että pitäisi lähteä jos yhtään edes miettii asiaa :) Mutta minua arveluttaa juuri tämä puolen vuoden poissaolo avopuolisosta sekä pelko ettei tutustuisi paikan päällä vaihtareihin. Olen reissannut Thaimaassa siitä asti kun olin 7 vuotta vanha joten maana ja Phuket paikkana on melkeen kuin toinen koti, aivan ihana paikka <3 Kiitos vastauksesta ja keep up the good work postauksien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,
      Oon itsekkin aina ollut ihan kotirotta ja ollaan täälle Essin kanssa monesti naurettukkin kun Essi on niin menevä ja mä aina tykkään hengailla ihan vaan himassa, täällä kuitenkin haluaa lähteä pois kotoolta ja kokea kaikkea. Aika ei oo kyllä missään vaiheessa tullut tylsäksi! Vaihtareita meitä taitaa kaiken kaikkiaan olla vähän alle 40. Thaimaalaiset opiskelijat on ollut tosi mukavia ja tosi monet osaavat hyvin englantia. Meidän tämä neljän tyttö porukka taitaa olla ainoat ketkä lähtivät tänne yhdessä ja muut vaihtarit ovat lähteneet reissuun yksin, joten kaikki haluavat tutustua uusiin ihmisiin! Uskon, että tähän kohteeseen tulee aina paljon jengiä, joten yksin en usko jäävän kenenkään. Vielä kun ottaa asunnon jostain missä on paljon vaihtareita, meijän vaihtari porukat melkein kaikki asuu joko Ratchaporn asunnoissa tai sitten Fruitvalley asunnoissa, molemmat lähellä koulua. Ihan ennen koulun alkuakin pidetään orientaatiopäiviä joissa on helppo tutustua muihin vaihtareihin. Uskon, että täällä on yleisesti ottaen helpompaa tutustua uusiin ihmisiin kuin muualla. Vaihtareita Suomesta meitä taitaa olla seitsemän jos en nyt ihan väärin muista ja loput ovat aikalailla Saksasta, yksi on Amerikasta ja pari taitaa olla Kiinasta.
      Yhteensä tätä reissua tulee minulla 4,5kuukautta, joten mistään kauhean pitkästä ajasta ei ole kyse! nyt on enää vähän päälle kuukaus jäljellä ja en missään nimessä haluaisi kotiin. Tottakai ikävä on Villeä, koiraa ja muuta perhettä, mutta nykyään on skype ja muutenkin teknologia jolla pystyy olemaan yhteydessä toiseen 24/7 joten ikäväkään ei ehdi painaa! Varsinkin jos toinene pystyy Suomesta tulla tänne moikkaamaan :) ! Välillä menee päiviä ettei ehdi edes kunnolla toiselle kirjoitella mitään viestejä kun täälle menee aika niin nopsaa kun on tekemistä. Pitää vain uskaltaa lähteä kokemaan ja reippaasti tutustumaan ihmisiin.
      Itse pystyn vain ja ainoastaan suosittelemaan tätä kokemusta! On ollut elämäni parasta aikaa olla täällä!! Jos tulet niin kursseista suosittelen ottamana Colin Callagherin tunteja, maailman paras ja hauskin opettaja ketä tiedän :D !
      Jos multa jäi jotain vastaamatta tai haluat tietää lisää niin laita vain viestiä tulemaan niin vastailen mielelläni :) !

      Poista