sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Coral Island


041

Äitini ja siskoni oli täällä minua moikkaamassa, joten jos vain aikaa on niin olen ollut Patongilla heidän luonaan. Sain pitkän väittelyn jälkeen heidät lähtemään pitkähäntäveneellä kohti Korallisaarta, vitsi mikä saavutus se oli! Kumpikaan heistä ei tykkää veneissä olemisesta, joten oli vähän hommaa saada heidät veneen kyytiin. Tietenkin juuri kyseisenä aamuna oli normaalia kovempi aallokko ja äiti huusi kuin mikäkin ja vannoi, että jää saarelle eikä tule sieltä takaisin koskaan. Onneksi aallot tyyntyi iltaa kohden ja pääsimme tasaista kyytiä takaisin päin niin jäi äitillekkin parempi fiilis pitkähäntäveneistä. Mulla oli ainakin ihan sika hauska snorklauspäivä Banana beachillä! Mä niin nautin snorklailusta, jos ei ole vielä käynyt selväksi :D.

Coral Island eli Koh Hae on pieni saari Phuketin edustalla, Rawaiilta sinne kestää noin 15minuuttia, joten pitkä matka ei ole kyseessä. Otimme Rawaiin rannalta pitkähäntäveneen 1300thb hintaan, vene oli koko päivän käytössämme ja olisimme saaneet kierrellä hinnalla lähistön muutkin saaret, mutta päätimme olla kuitenkin koko päivän samassa paikassa. Venettä sai kyllä ettiä aika pitkään, että käypä hinta saatiin kohdalle, kuitenkin olimme kuulleet, että opiskelijakaverit oli saanut 1000thb saarelle kyydin. Saarelta löytyy pari rantaa Long Beach ja Banana Beach, jossa me olimme käymässä. Korallisaarelta löytyi turkoosia vettä, vedestä löytyi korallia ja monen moisia kaloja JA KILPIKONNA (mun unelmana on ollut nähdä kilpikonna ihan luonnossa, nyt se on tehty! Enää delfiini jäljellä ja voin kuolla onnellisena), aurinkoa ja valkoista hiekkaa, mitä muuta sitä voisi halutakkaan!

051


875

Ranta oli mun mielestä ihana, varsinkin kun aallot alkoi päivän mittaa pienentymään niin maisema alkoi näyttää entistäkin paremmalta.

1074

Rannan katkaisi laituri ja toisella puolella laituria oli ihan eri meno kuin toisella. Näitä kaloja oli vain toisella puolella sitä laituria ja ne ei kyllä pelännyt yhtään ihmistä. Olikin tosi outoa, ahdistavaa ja pelottavaa olla niin lähellä kaloja.

975


P3061630


P3061564


P3061573

Jee, Nemon kamukin tuli spotattua!

P3061500


P3061497

Näitä raitakaloja muuten riitti…

P3061591


P3061548

Pari meritähteäkin tuli bongattua!

P3061369

Ihana snorklaus sisko. <3

P3061470

Kyllä, se on kilppari! :D uskokaa tai älkää…

P3061606

Nämä ärsyttävät pilasivat ihania snorklaustuokioita. Matala vesi ja piikikkäät merisiilit eivät olleet paras yhdistelmä. Välillä iski ihan kunnon paniikki kun tuntui ettei vedessä nähnyt muuta kuin merisiilejä ja ei löytänyt jalalle mitään paikkaa mihin saisi noustua ja vesi tulvi snorklausmaskin sisään, mikä kauhea painajainen! Onneksi tästäkin painajaisesta selvittiin ehjin nahoin.

P3061476

Löytyi saarelta jokin muukin eläin kuvattavaksi kuin pelkkiä kaloja, nimittäin kakadu! Taisi olla eka hienompi lintu minkä mä täällä näin.

Suosittelen koralli saarta kelle tahansa, varsinkin snorklailusta innostuneille matkailijoille! Sinne on helppoa ja nopeaa päästä käymään. Siellä sai ajan kulumaan todella nopeasti, joten aamusta kannattaa olla liikkeellä. Meitä vähän peloteltiin saaren ainoan ravintolan hinnoilla, mutta listoilta löytyi myös halvempia ruokia. Minusta hinnasto oli aika samaa tasoa kuin esimerkiksi Patongilla tai muilla turistikohteille, ellei vähän jopa alle. Ranta ei ollut edes kovinkaan täynnä, mikä oli suuri yllätys! Kuitenkin aamuinen iso aallokko voi olla osa syy tähän asiaan.

Koralli saaret taisi tehdä jotain pahaa mun kameralle, koska nyt sen jälkeen se on temppuilut todella paljon, joskus se menee päälle ja joskus ei… Toivotaan, että kamera kestäisi vielä vähän aikaa, ainakin huomenna starttaavan reissun Khao Lakiin ja Similan saarille olisi kiva saada toimiva kamera mukaan!


- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti