sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Orientaatio päivät


Nyt on jo hieman kotiuduttu tänne Kathuun. Koulussa on ehditty viettämään jo kaksi päivää orientaatio päivien merkeissä. Ensimmäisenä orientaatio päivänä lähdimme bussilla lähelle satamaa ravintolan tiloihin. Siellä meille kerrottiin käytännön asioista itse Phuketissa ja Thaimaassa. Toisena orientaatio päivänä saimme lisää tietoa opiskelusta Prince of Songkla yliopistossa. Huomena alkaakin sitten tosissaan koulu, saimme kuitenkin järkättyä lukujärjestyksemme niin, että olemme koulussa vain maanantaisin ja tiistaisin, joten meillä on viikossa viisi vapaapäivää!!





Poikkesimme ensimmäisen orientaatio päivän paluumatkalla Amphoe Muang Phuket näkötasanteelle, jossa oli ihan huikeat maisemat. Tällaista olen odottanut!! Emme ole siis vieläkään päässeet käymään ollenkaan rannalla, joten meren näkeminen ensimmäistä kertaa täällä sai minut hihkumaan onnesta. Olin jo hieman pelännyt, että ehkä täällä ei olekkaan niitä kauniita postikorttimaisia rantoja ja maisemia joita olin kuvitellut päässäni. Näkötasanteella käynti kuitenkin antoi hieman uskoa, että ehkäpä niitäkin paratiiseja tullaan näkemään reissun aikana.
















Ensimmäisenä orientaatiopäivänä kävimme hankkimassa koulupuvumme (650 thb = 16,60e). Koulupuku on mielestäni ihan hirveän näköinen päälläni ja näytän aivan siivojalta. Kuulemma normaalisti vaihtareilla on mennyt kaksi päivää, että on tottunut koulupukuun, mutta saa nähdä totunko sen näkemiseen ikänä.. Koulupuvussa ei olisi muuten mitään vikaa, mutta hameen malli ei minusta sovi itselleni ollenkaan. Saimme vielä myöhemmin koulupukuun napit ja vyön. Tänään illalla onkin ompelemista luvassa, jotta saisin napit paikalleen.



Kävimme tänään koulun jälkeen Makro-nimisessä ruokakaupassa, mikä vaikutti hieman tukkutyyliseltä myynniltä. Tässä on minun ostoskorini ja sen hinta.

Ranskanleipä                               32 thb   =  0,82e
purkki yogurtti x4                        45 thb  =  1,15e
Banaaninippu                              29 thb  =  0,74e
Kiivi-hedelmä x6                        65 thb  =  1,66e
Jäävuorisalaatti                            46 thb  =  1,18e
Punasipuli                                    4,25 thb  =  0,11e
Appelsiini x2                               35,50 thb  =  0,91e
Lime                                            45 thb  =  1,15e
Mozzarellajuusto siivupaketti      139 thb  = 3,55e
Ceasar-salaattikastike                   60 thb  =  1,53e
Tyyny                                          159 thb  =  4,06e







































Minusta on aina hauskaa käydä ulkomailla ruokakaupoissa, koska siellä on aina niin erilaista kuin Suomessa. Pakko kuitenkin myöntää ettei kokonaisten kanojen näkeminen ole sitä suurinta ruokahalun nostattajaa minulle, eikä se haju mikä näistä lihoista tuli.


- Saana



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti