keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Asia Center Foundation

Meillä oli tänään vuorossa vierailu Asia Center Foundation (ACF) -järjestön luona.  Järjestö auttaa heikommassa asemassa olevia 3-18 vuotiaita lapsia eri ohjelmillaan, kuten "safe house" jonne pääsevät lapset ketkä eivät pysty asumaan omassa kodissaan tai "jump start" joka on tarkoitettu Myanmarilaisille lapsille jotka tulevat köyhistä perheistä ja he eivät voi käydä Thaimaalaisessa koulussa.

P1130743

ACF:ssä lapsille opetetaan perus taitoja, joita he tulevat tarvitsemaan tulevaisuudessa. Moni jo pienistä lapsista osasi englanniksi sanoa jo 100 asti numerot ja kertoa nimensä englanniksi, he myös ymmärsivät jos heiltä kysyi englanniksi nimeä. Oli ihan huimaa tajuta, että näinkin pienet lapset, joiden kanssa olimme osaavat jo paljon enemmän mitä minä sen ikäisenä osasin, olimme siis moikkaamassa 3-5 vuotiaiden tuntia aluksi, josta siirryimme vanhempien oppilaiden englannin tuntia katsomaan. Lapsille opetaan englannin lisäksi myös matematiikkaa, tietokone taitoja, kirjoittamaan ja perus asioitat hygienista sekä teini-ikäisille huumeiden vaaroistakin.

P1130749

image2-2

image1-4

P1130751

Luokissa kiertelyn jälkeen menimme saliin, jossa lapset esittivät meille hieman tanssia ja laulua. Voi, että kun he olivat hauskoja!! Heittelimme paljon high fivejä ja parit teki oharit vetämällä käden smoothisti pään yli :D ! Näistä lapsista sai kyllä niin paljon energiaa ja elämän iloa, vaikka ei samaa kieltä ollutkaan.

image3-4

Meidän Suomityttö -porukasta puuttui pari tyttöä, koska heille iski kipeys. Olimme kuitenkin Suskin kanssa sitä mieltä, että ACF:ään voitaisiin palata koko porukalla käymään vielä moikkailemassa lapsia ja jos vaikka voitaisiin tehdä siellä jotain hyödyllistä samalla. ACF:lle voi mennä muuten vapaaehtoiseksi työntekijäksi jos haluaa ja järjestölle pystyy myös helposti lahjoittamaan rahaa, ja tämä järjestöhän siis pyörii ihmisten lahjoittamilla rahoilla. Asia Exchange ja Prince of Songkla University tekikin lahjoituksen ACF:lle meidän vaihto-oppilaiden lukukausimaksuista.



Tässä ois vielä parit videot ACF:stä ja lisää tietoa saa myös heidän nettisivuiltaan http://www.asiacenterfoundation.org tai Facebookista Asia Center Foundation Facebook.


- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti